Verdens Klogeste...

I projekt ”Verdens Klogeste” vil vi undersøge om kunstig intelligens og kognitive systemer potentielt kan udvikle bibliotekets services og skabe nye søgeoplevelser, og skabe nye muligheder for fremtidens brugere.

Det primære formål er at skabe grundlaget for strategiske valg i bibliotekssektoren omkring anvendelse af kunstig intelligens og kognitive systemer.

Projektet vil på en ny måde skabe indsigt i relationen mellem traditionelle biblioteksdyder, dvs. kilder til viden og træning i at søge i bibliotekets materialesamling, og moderne teknologi der har introduceret en forenklet praksis for vidensøgning. Kan vi sikre, at fremtidige generationer forstår værdien i adgang til dybereliggende og mere kompleks viden, og kan vi sikre adgang til denne viden hurtigere og nemmere?

Projektet følger en designdreven tilgang, der udforsker de unge brugeres behov og søgemønstre gennem en række workshops. Fysisk i biblioteksrummet tester vi prototyper af brugergrænseflader, der kan bruges på fx chatbots og humanoide robotter.

Slutteligt vil vi arbejde med at undersøge, hvordan vi kan udarbejde bæredygtige forretningsmodeller og beskrive vigtig læring for at skabe gunstige partnerskaber mellem det offentlige og kommercielle partnere, nu og i fremtiden.

Partnere
ITK, Aarhus Kommune
Frederiksberg Bibliotekerne
Ballerup Bibliotekerne

DBC

Varighed
1/8 2018 – 31/12 2020

Støtte
Projektet er støttet af DDB

Kontakt
Projektleder Gitte Barlach