Tøjbyttemarked og genbrugsmodeshow

ons, 08/09/2021 - 09:00
16. september

Den store genbrugsmodedyst - en hyldest til bæredygtig mode!

Vil du blive klogere på bæredygtig mode? Og har du lyst til en hyggelig aften med god underholdning med dine venner? Så kom til tøjbyttemarked og genbrugsmodedyst torsdag d. 16. september.

  • 18:30-20:00 - Tøj-bytte-marked
    Arrangementet starter med et tøjbyttemarked, hvor indgangsbilletten er medbragt tøj. Alt medbragt tøj bliver sat på stativer, så man kan gå på jagt efter nye fund til sig selv. Når arrangementet er slut, kan man donere det tøj, der ikke blev afsat, til Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker. 
    Dette foregår på Rampen i Dokk1.
  • 20:00-21:30 - Modeshow
    Efter tøjbyttemarkedet rykker arrangementet op i Udsigten til et genbrugsmodeshow. Her dystes der om, hvilken aarhusiansk ungdomsorganisation, der har sammensat det fedeste genbrugsoutfit fra Folkekirkens Nødhjælps lokale genbrugsbutikker.

    Konkurrencen afholdes som et modeshow, hvor Beate Stengaard Sørensen fra ”Den store bagedyst” vil være vært og lede publikum igennem showet. Efter konkurrencen vil der være mulighed for at købe tøjet i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik på Gammel Munkegade 8, 8000 Aarhus.

 

Mad og drikke
I løbet af aftenen vil der blive serveret gratis snacks fra Wefood – Danmarks første supermarked med overskudsvarer – og det vil være muligt at købe drikkevarer i Dokk1s cafe.

Adgang
Første del af arrangementet kræver tøj som indgangsbillet, mens modeshowet kræver gratis billetter, som fås her.

Om arrangøren
Den store genbrugsmodedyst arrangeres i samarbejde mellem Aarhus Kommunes Biblioteker og Folkekirkens Nødhjælps Ungdom (NU), som arbejder med at engagere unge mennesker i Danmark til fordel for verdens fattigste. Formålet med arrangementet er at sætte fokus på bæredygtig mode i henhold til verdensmål 13 og klimaretfærdighed.

Tøjindustrien står for 10 procent af den globale CO2-udledning, og placerer sig derfor som en af de største klimasyndere på verdensplan. Og danskerne køber mellem 13 og 16 kilo tøj om året.

 ”I NU arbejder vi med klimaproblemstillinger, fordi vi synes, det er uretfærdigt, at de mennesker, der bidrager mindst til klimaforandringerne, er dem, der rammes hårdest af dem” siger Solveig Jørgensen, frivillig i NU og medarrangør.