Tøj-bytte-marked med fokus på bæredygtighed

tor, 16/09/2021 - 21:00
Omkring 200 mennesker havde medbragt deres aflagte tøj, som blev hængt på stativer og vist frem

Torsdag 16. september blev der afholdt tøj-bytte-marked på Dokk1 i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælps Ungdom (NU). Omkring 200 mennesker havde medbragt deres aflagte tøj, som blev hængt på stativer og vist frem. Det indleverede tøj udløste et klistermærke til deltagerne, og det var adgangsbilletten til bytte-markedet. Ideen var, at man måtte tage ca. den samme mængde tøj, som man havde doneret:

”Men der blev givet mere, end der blev taget,” fortæller Astrid Vigsø Bendsen, som er Rumdesigner & Netværkskaber på Dokk1. Det overskydende tøj blev doneret til Folkekirkens Nødhjælps butik i Gammel Munkegade.

Der blev prøvet tøj, rodet i bunker, byttet og udvekslet. ”Der var virkelig liv i huset, og det var tydeligt at mærke, at folk gerne ville være med. Jeg tror, at mange er bevidste om deres forbrug af tøj,” fortæller Astrid Vigsø Bendsen.

Og det var netop NU’s hensigt med arrangementet at sætte fokus på klima og ulighed:

”I NU arbejder vi med klimaproblemstillinger, fordi vi synes, det er uretfærdigt, at de mennesker, der bidrager mindst til klimaforandringerne, er dem, der rammes hårdest af dem,” siger Solveig Jørgensen, frivillig i NU og medarrangør.

Wefood – Danmarks første supermarked med overskudsvarer - leverede gratis snacks til begivenheden og derfor var der brunkager til alle. Aftenen blev afsluttet med et modeshow, hvor Beate Stengaard fra ”Den store bagedyst” var dommer.

Tak for et godt samarbejde til Folkekirkens Nødhjælps Ungdom (NU) og alle deltagere.