Tegneseriefestival

fre, 17/09/2021 - 14:53
På Dokk1 denne weekend

Mød danske og udenlandske tegneserieskabere, når den aarhusianske tegneseriefestival Art Bubble, i denne weekend byder på utopiske verdner, slimet horror splat, samtaler om tegneserier og et kig ind i tegnernes værksted.

I det forgangne år har Danmarks tegneserieskabere og tegneserielæsere ikke haft mange muligheder for at mødes og det bliver derfor ekstra specielt, når skabere og fans mødes:

”Vi vil gerne se fremad og glæder os til at møde publikum igen”, siger festivaldirektør Lars Jakobsen. ”Det er 10 år siden jeg stiftede festivalen og vi er vokset enormt siden. Aarhus har taget virkelig godt imod os og vi kunne ikke bede om bedre rammer end dem Dokk1 har at byde på.”

På festivalen kan de, der kommer forbi Dokk1 møde et fantastisk udvalg af danske tegneserieskabere, som har masser på hjertet. Blandt andre Søren Maarbjerg-Thomsen, der har skrevet og tegnet en hyldest til sin far, der døde af kræft. Derudover kan publikum møde Sussi Bech og Ingo Milton, der i anledning af 200-året for HC Ørsteds opdagelse af elektromagnetisme har lavet bogen ”Ørsted: Han satte strøm til verden” med seniorforsker ved DTU – Jens Olaf Pepke Pedersen.

Hertil vil man kunne møde og opleve alle former for tegneserier – fra slimet-horror splat til fremtidens utopiske verden til tidsrejsende, ø-bundne eneboere, riddere på fallittens rand og prisvindende autofiktive fortællinger, hvor noget frygteligt altid venter om hjørnet. Det bliver også muligt at møde den franske tegner og forfatter Nicolas Keramidas, hvis bog ”Åben hjertet” bliver udgivet i forbindelse med festivalen. Keramidas, der tidligere har tegnet for Disney, er født med hjertefejlen Steno-Fallots og da han i 2016 faldt om på en fodboldbane i Frankrig måtte han endnu en gang opereres. I ”Åben hjertet” fortæller han om sit liv med Steno-Fallot og hvordan han og familien oplevede det, da han skulle indlægges igen.

Det vil også være muligt at erhverve bogen ”Mickey’s Craziest Adventures”, som Keramidas lavede med landsmanden Lewis Trondheim. Italienske Silvio Camboni er også Disney tegner og kendt i Danmark for Afarts udgivelse af ”Mickey og det forsvundne ocean” samt ”Den ekstraordinære rejse” fra forlaget E-voke. Camboni er uddannet journalist og har arbejdet for Disney siden 1988. I 2004 begyndte han at arbejde med franskmanden Denis-Pierre Filippi, som også er forfatter på de historier du kan læse på dansk.

Skulle du selv have interesse i at lave tegneserier kan du tage en snak med de mange standholdere og blive klogere på deres arbejdsprocesser. Kig forbi Art Bubble på Dokk1, d. 17.-19. september (fredag 10-17, lør/søndag 10-16) og bliv klogere på tegneserier.

Du kan læse det fulde program på www.art-bubble.dk, hvor du også kan læse mere om de mange tegnere.