Stor international bibliotekskonference

lør, 25/05/2019 - 08:15
2. – 4. juni mødes 400 biblioteksledere, meningsdannere og udviklingsfolk

Obama Foundation, Knight Foundation og Burning Man er med, når 400 deltagere fra 41 lande fra den 2.-4. juni udveksler viden og inspirerer hinanden til Aarhus Bibliotekernes internationalt anerkendte konference, Next Library®.

Fra den 2. – 4. juni mødes 400 biblioteksledere, meningsdannere og udviklingsfolk i Aarhus for at diskutere bibliotekernes fremtid og muligheder for at styrke samfund og borgere. Selve konferencen finder sted i Dokk1, der holder åbent som sædvanlig og derfor byder på muligheden for at aarhusianere og internationale biblioteksfolk møder hinanden.

Next Library® afholdes hvert andet år i Aarhus. Hertil udlånes konceptet og brandet til satellit-konferencer rundt omkring i verden, i 2018 til Berlin og i 2020 til Brisbane i Australien.

Årets temaer på konferencen i Aarhus er ”Biblioteker i en tid med sociale kriser”, ”Civic Media Data Demokrati”, ”Midlertidige rum” og ”Game Changing Technologies & Emerging Trends”, temaer, der løber som en rød tråd gennem de 20 interaktive sessioner og 47 ignite talks, der er lavet af deltagere fra hele verden. Ignite talks er hurtige oplæg i et fast format, hvor deltagerne bagefter kan diskutere oplæggene med foredragsholderne. De interaktive sessioner, der er genereret i samarbejde med deltagerne til konferencen, danner rygraden i Next Library, for det er her deltagerne for alvor engageres gennem dialog, erfaringsdeling og diskussion på tværs af landegrænser:  

 ”Det helt unikke ved Next Library er, at indholdet skabes af deltagerere på tværs af hele verden”, fortæller chef for Aarhus Bibliotekerne, Marie Østergård. ”Det er til stor gensidig inspiration, når så mange dygtige aktører inden for biblioteksverdenen arbejder sammen og møder hinanden i Aarhus, og det giver os nogle helt uvurderlige perspektiver og internationale erfaringer at arbejde videre med i dagligdagen”. 

I programmet er der ligeledes studieture til de nyeste og mest innovative biblioteker i Danmark, kulturinstitutioner og teknologiske institutioner.

Læs mere om konferencen på www.nextlibrary.net

 

Du kan også følge Next Library på sociale medier:

www.facebook.com/nextlibrary

www.instagram.com/nextlibrary