Slut med gratis plastikposer på Dokk1

tor, 29/08/2019 - 13:23
Fra uge 36 er det slut med gratis plastikposer på Dokk1. Rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad, vil reducere brugen af plastik.

Fra uge 36 er det slut med gratis plastikposer på Dokk1. Biblioteket har indtil nu udleveret 100.000 gratis plastikposer. Men den ordning har rådmand for Kultur og Borgerservice nu besluttet at afskaffe. Derfor skal lånerne nu selv medbringe tasker eller poser til de bøger de låner.

“Selv små skridt bringer os tættere mod målet. Det er vores fælles ansvar at tage bedre hånd om miljøet. Jeg hverken kan eller vil afskaffe plastikposer fra borgernes hverdag. Det nye initiativ skal i stedet ses som en åben invitation til at genbruge, gentænke og genanvende plastikposer,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Initiativet kommer samtidig med at rådmanden har sendt et forslag til en ny politik for biblioteker og Borgerservice i offentlighøring. Forslaget til ny politik tager bl.a. afsæt i FN’s 17 verdensmål.

I FN’s nye verdensmål for bæredygtige udvikling, er klimaindsats netop et af de i alt 17 konkrete verdensmål. De 193 medlemslande, som Danmark er en del af, udgør en fælles front for sammen at opnå FN’s verdensmål. Udover klimaindsats, har verdensmålene også forhøjet fokus på blandt andet sundhed, ulighed og det bæredygtige samfund.

“Jeg synes det er vigtigt at Aarhus aktivt bakker op om i FN’s verdensmål. Vi skal værne om jordens ressourcer. Det kan vi gøre med en plastikpose ad gangen. Det er de små initiativer der samlet kan gøre en stor forskel for kommende generationer,” siger Rabih Azad-Ahmad.

 

Foto: Lauren McConachie on Unsplash