Ræson live på Dokk1

fre, 30/09/2016 - 14:02
Dokk1 og RÆSON inviterer til gratis debatter med bl.a. Jacob Bundsgaard og Anders Samuelsen  

 
Dokk1 opruster på debatfronten til efteråret. Det sker bl.a. ved et samarbejde med bladet RÆSON, der indbyder til en stribe eftermiddagsdebatter - kl.17-19 - med gratis adgang.

 
”Vi er superglade og taknemmelige for samarbejdet med RÆSON og debatterne vil formentlig trække fulde huse. Da vi foråret havde besøg af RÆSONs udgiver, Clement Kjersgaard, var der 600 deltagere til to timers debat – på trods af at arrangementet blev sat i kalenderen med kort varsel,” fortæller Lisbeth Overgaard, programredaktør i Dokk1. ”Facebook og de sociale medier er måske nok verdens største forsamlingshus og debatfora, men i Dokk1 vil vi gerne satse på de fysiske debatter, for der sker bare noget andet, når folk mødes til debat ansigt til ansigt”.   

De første 3 af efterårets RÆSON-arrangementer er klar til offentliggørelse - 10. oktober er borgmester Jacob Bundsgaard i centrum: Han møder på scenen 4 udfordrere, der vil spørge ind til hans visioner for fremtidens Aarhus  - 25. oktober handler det om fremtidens Danmark: Nu er aftenens hovedperson Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, der ligeledes møder 4 udfordrere - 24. oktober er temaet Fremtidens Medier. På scenen mødes bl.a. Lea Korsgaard (chefredaktør, Zetland), Isabella Hindkjær (chefredaktør, Vice), Anna Ingrisch (vært, Radio24Syv) og Poul Madsen (chefredaktør, Ekstra Bladet).

Foruden RÆSON arrangementerne har Dokk1 en serie andre debatinitiativer på vej:

 
o Unge: Newsgerrige børn – en debat om liv og død

o Unge: Klima og popcorn: Dokumentarfilm og debatrække

o Fagbogens dag: Med afsæt i faglitteraturen debatteres det moderne samfund

o Samarbejde med Politikens debat- og kritikerskole (Foråret 2016 + 2017)

o Foredrag og debat om den amerikanske valgkamp o Debat med ôzlem Cekiz om brobygning og den hadske tone i debatten

o Foredrag og debat med Abdel Aziz Mahmoud o Debatrække om Europa