Når ordene bevæger sig ud at bogen

man, 21/10/2019 - 14:43
Poesimaskinen er et udstillingsrum, der inviterer dig med rundt i den digitale litteraturs vilde verden

I Poesimaskinen bladrer du ikke i en bog, men klikker, hører og indimellem fysisk bevæger dig gennem fortællingen på skærme som først udfolder sig, når du selv tager aktiv del i det.

På den ene side kan du skabe dit eget digt og printe det ud. Digtet sættes sammen af ord fra maskinen og forfatter Ursula Andkjær Olsen er den, der vælger at interagere med maskinen. Den anden side præsenterer nye litterære værker. De åbner for eksperimenterende fortælleformer, behandler aktuelle emner i samtiden, og giver os muligheden for at reflektere over digitale teknologier.

Folkebibliotekernes pris til digital litteratur
Udstillingen er samtidig en præsentation af ti udvalgte digitale værker fra den nystiftede pris "Folkebibliotekernes pris til digital litteratur". I starten af 2019 indsendte nationale og internationale forfattere 50 værker. Vinder blev egyptiske Amira Hanafi med hypertekstværket "A dictionary of the Revolution", som er en del af udstillingen.

Poesimaskinen er en del af det nationale projekt "Litteratur i digital transformation", som er finansieret af Slots- og Kulturstyrelsen. Bag projektet står Litteratursiden.dk, Aarhus Kommunes Biblioteker, Helsingør Biblioteker, Herning Bibliotekerne samt Roskilde Bibliotekerne.

Poesimaskinen kan opleves i Demokrateket på Dokk1 i perioden fra fredag den 18. oktober til fredag den 25.oktober.