Live fra Højskolesangbogen

tor, 08/03/2018 - 09:21
Vær med, når vi hylder Højskolesangbogen med 12-timers fællessang med DR K og P2.

Højskolesangbogen er æresgæsten den 17. marts, når DR inviterer til Danmarks måske største fællessang. Det sker, når DR K og P2 sender live fællessang fra Dokk1 i Aarhus, Ryslinge Højskole på Fyn og Vartov i København.

I hele 12 timer vil ni århusianske kor, højskoleelever, DR KoncertKoret, bandet Nephew og solister som Pernille Rosendahl og Christian Hjelm synge for på flere end 160 sange fra højskolesangbogen. Alle kan være med hjemme i stuerne eller møde op på Dokk1 i Aarhus, hvor værterne Phillip Faber og Mathias Hammer sætter det hele i gang klokken 12.00.

Kl. 18.00 på DR K giver Dokk1 stafetten videre til den ældste højskole på Fyn, hvor Mikkel Fønsskov er vært på Ryslinge Højskole frem til klokken 20.00. I tidsrummet klokken 20.00 -22.00 er vi tilbage i Aarhus, hvor blandt andre bandet Nephew er på scenen.

Den danske sangskat

"Den danske sangskat er ikke kun hyggelig og rar. Den er også smægtende og voldsom, og det har vi i Nephew forsøgt at fremkalde i vores nyfortolkninger af en håndfuld sange fra vores fælles sangskat. Vi tror på, vi kan lære af vores forfædre og -mødre og bruge deres sange til noget i dag. For også for 100 år siden kunne mennesker føle sig ensomme og tungsindige om efteråret og opløftede og forelskede om foråret. Det hele går i ring!”, siger Simon Kvamm, der er forsanger i Nephew.

At Dokk1 lægger hus til den store event, forklarer bibliotekschef, Marie Østergård således:

”Bibliotekerne i Aarhus er dagligt sted for musikformidling og samskabelse, så for os var det helt naturligt at gå ind i samarbejdet omkring dét at lade Dokk1 være huset, hvor kor, kunstnere og borgere igennem en hel dag kan skabe fællessang og fællesskab omkring vores sangskat”.

Se hele programmet på Dokk1.dk og læs DRs artikel "Højskolesangbogen hyldes med 12 timers maraton-fællessang direkte på DR K og P2" her.

Vil du være forberedt på, hvilke sange du skal synge med på? Så tjek listen ud her. Så tag din ven, kæreste, nabo, bedstefar og moster under armen, kom forbi Dokk1 og syng med! Det foregår på Rampen og oppe ved Udsigten. Dokk1 holder ekstraordinært åbent denne lørdag indtil kl. 22.00

Fotograf: Agnete Schlichtkrull