LiteratureXchange

ons, 02/05/2018 - 12:27
LiteratureXchange er Aarhus nye internationale litteraturfestival. Den finder sted første gang fra den 14.-24. juni.

Hvad er LiteratureXchange egentlig?

Aarhus Litteraturcenter, Folkeuniversitetet i Aarhus og Aarhus Kommunes Biblioteker præsenterer en ny stor international litteraturfestival, der med 150 arrangementer over 11 dage i juni fylder byen med oplevelser og udsyn. 40 af arrangementerne foregår her på Dokk1.

Festivalen vil fra 14.–24. juni foregå i hele byen – på caféer, på tage og på kulturinstitutioner som Dokk1, Godsbanen, ARoS Kunstmuseum, Testrup Højskole, Salling ROOFTOP og i Midtbyens Kirker.

LiteratureXchange præsenterer udenlandske og danske forfatternavne, samtaler mellem forskere og forfattere om internationale problemstillinger og forskellige utraditionelle aktiviteter, der får hele byen til at summe af litteratur.

Festivalens vision

LiteratureXchange gør verden mindre og perspektivet større. Festivalen arbejder i krydsfeltet mellem forskning og litteratur, mellem store internationale navne og lokal involvering og mellem debatskabende arrangementer og overraskende initiativer i bybilledet.

Festivalen er en vedkommende event, der skal engagere deltagerne i aktuelle problemstillinger og skaber læselyst.

Derudover bygger LiteratureXchange på et helt særligt koncept om udveksling, som festivalens navn også lægger op til. Festivalen vil undersøge, diskutere og perspektivere litteratur og aktuelle, globale temaer.

Udvikling af kulturliv

”Det er vigtigt, at byens kulturliv fortsat udvikler sig, tænker stort og ikke mindst, at den i lyset af Kulturhovedstad 2017 bliver ved med at tænke internationalt. Det er derfor afgørende med initiativer som dette og det glæder mig, at der kommer forfattere ikke kun fra Europa men også fra Mellemøsten, Asien, Afrika og Syd- og Nordamerika til festivalen. Dermed kan publikum i Aarhus igen glæde sig til en spændende internationalt oplevelse,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

LiteratureXchange er arrangeret af Aarhus LitteraturcenterAarhus Kommunes Biblioteker og Folkeuniversitetet i Aarhus

Læs mere om LiteratureXchange og se programmet her.