Immigranters historier udtrykt gennem dukker

ons, 05/05/2021 - 13:20
Udstilling: 4. maj til 6. juni

Frem til 6. juni kan du opleve udstillingen Belonging, der vha. 28 dukker udtrykker hvordan det føles at flytte til Danmark fra et andet land.

Der er i dag en tendens til at fokusere meget på de negative aspekter af immigration. Kunstprojektet Belonging vil vise, at immigranter også kan rykke et land frem og skabe positiv udvikling og diversitet.

Dukkerne er skabt af skabt af immigranter og flygtninge på en række dukkemagerworkshop, som blev afholdt i  Gellerup, på Røde Kors’ asylcenter i Jelling, på Dokk1 og over video på Zoom i vinteren 2020-2021.

Bag udstillingen står den engelske teaterleder Rebekah Caputo, der selv flyttede til Aarhus i 2015.

Rebekah fandt det meget svært pludseligt at bo et helt nyt sted uden venner, job eller omgangskreds. Hun følte sig rodløs, usikker og angst. Fem år senere er hun dog taknemmelig over at sige, at det ikke længere er tilfældet. Nu er Danmark hendes hjem. Hun fortæller:

"Jeg havde lyst til at lave et kunstprojekt om mine erfaringer, men jeg ville gerne gøre fortællingen rigere end det. Så jeg gik i gang med at indsamle en masse historier fra andre mennesker, som også var flyttet til Danmark. Mennesker, som ikke havde andet valg, end at forlade deres hjemland; mennesker, som kom hertil i jagten på et bedre liv og mennesker, som bare flyttede for sjov."

De 28 dukker bliver udstillet på Dokk1 fra 4. maj til 6. juni 2021.