Dokk1 kåret som årets byggeprojekt

fre, 04/09/2015 - 14:53
Aarhus Kommunes nye Hovedbibliotek og Borgerservice Dokk1 er af den danske ejendomsbranche blevet kåret til årets byggeprojekt 2014/15.

Flere end 2.000 branchepersoner har stemt i konkurrencen, hvor Dokk1 vandt foran Green Solution House, Copenhagen Towers, Gladsaxe Company House og Irma Karreen.

”Det er en kæmpe anerkendelse af Dokk1. Jeg er glad for, at ejendomsbranchen på denne måde hylder et helt enestående projekt. Det glæder mig, at både byggebranchen og borgerne har taget så godt imod det nye hus,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad, der modtog prisen. 

Projektprisen, som gik til Dokk1, gives til det bedste og mest bemærkelsesværdige nye projekt i 2014/2015. Prisen kan gives for energirigtighed, for en nyskabende projekttype eller mest sandsynligt for projektet som helhed, for den arkitektoniske udformning eller for en særlig beliggenhed.

”Flere end 100.000 besøgte Dokk1 i løbet af den første måned. Det er fantastisk at se, hvor stor tiltrækningskraft Dokk1 har, og at det kan betale sig at bygge noget flot på en attraktiv beliggenhed. Prisen viser, at når man tænker stort, så bliver det også belønnet,” siger Rabih Azad- Ahmad.