Biblioteket er klar til at åbne for lån og afleveringer fra 18. maj

tor, 14/05/2020 - 13:21
- men det bliver ikke en genåbning af bibliotekerne, som vi kender dem.

En del af bibliotekerne i Aarhus Kommune, herunder Dokk1, åbner på mandag for lån og aflevering af materiale. Det er fortsat ikke tilladt at opholde sig på bibliotekerne i længere tid.

Fra på mandag bliver det muligt at aflevere og låne bøger, film, musik og andet materiale på en del af bibliotekerne i Aarhus Kommune igen. Men det bliver et anderledes bibliotekstilbud. Det er for eksempel ikke tilladt at opholde sig på bibliotekerne, og den ubemandede åbningstid er også fortsat lukket.

Efter regeringen og Folketingets partier har indledt 2. fase af genåbningen af Danmark, åbner en del af Aarhus Bibliotekerne igen dørene på mandag den 18. maj. Men det bliver ikke en genåbning af bibliotekerne, som vi kender dem.

Bibliotekerne åbner alene for, at man kan låne og aflevere materiale, og det bliver ikke muligt at opholde sig i længere tid på bibliotekerne, benytte læsesale, studere, lege, printe, bruge pc’ere, deltage i arrangementer og lignende.

Legepladsen ved Dokk1 vil også fortsat være delvis lukket af hensyn til forsamlingsforbuddet, og fordi det ikke er muligt at afspritte de store legeredskaber.

Mange møbler er fjernet fra biblioteksrummene, fordi det endnu ikke er tilladt at tage ophold i bibliotekerne. Til gengæld giver det bedre mulighed for at sikre, at man kan holde god afstand til hinanden.

Det bliver en begrænset genåbning af bibliotekerne, der sker i overensstemmelse med regeringens og Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Der bliver ikke adgang i den selvbetjente åbningstid, og de biblioteker, som ligger sammen med skolerne, åbner først senere.

Fristen for at aflevere det materiale, man har lånt på biblioteket, er udskudt til den 14. juni, og der er ikke nogen, der bliver pålagt afgifter i den periode. Bibliotekerne opfordrer til, at man holder øje med deres hjemmeside www.aakb.dk, der løbende vil blive opdateret med åbningstider og retningslinjer.

”Vi opfordrer til, at man venter nogle dage med at aflevere materialerne, for vi får travlt, og vi vil gerne undgå, at der kommer lange køer. Men vi glæder os virkeligt til at kunne åbne lidt op igen og til at møde alle vores brugere, selvom det kun er en lille del af vores aktiviteter, vi åbner for nu”, siger Marie Østergård.  

Du kan læse mere på Aarhus Bibliotekernes hjemmeside.