Albus – ny børnelitteraturfestival i Aarhus er klar med det trykte program

fre, 12/10/2018 - 14:19
Fra den 1.-4. november vil det vrimle i Aarhus med børnebogsforfattere, forlag og illustratorer, der alle er med til at skabe Aarhus’ nye børnelitteraturfestival, Albus.

Fra tirsdag i næste uge (d. 16. oktober) kan man hente programmet på bibliotekerne i Aarhus ligesom det kan ses online her.

Festivalen giver både skoleklasser og familier mulighed for at få indsigt i litteraturen på forskellige måder. Gennem egne historier, gennem samtaler med forfattere, møder med andre børn og unge, gennem illustrationer, konkurrencer og endda guidede ture i byen ønsker -festivalen at åbne litteraturens verden og skabe møder mellem familier, børn og litteratur.
”Evnen og lysten til at læse åbner en verden af muligheder og oplevelser. Jeg glæder mig til, at Aarhus nu får sin egen internationale børnelitteraturfestival. Den skal give endnu flere børn og unge lyst til at læse, ” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Ambitionen er at skabe en fire dages festival, der giver børn og unge – uanset baggrund og forudsætninger- mulighed for gode, fælles oplevelser i selskab med børnelitteratur. At give alle børn inspiration til at læse. Festivalen er et samarbejde mellem to afdelinger i Aarhus Kommune, nemlig Kultur og Borgerservice og Børn og Unge og er forankret i Aarhus Bibliotekerne. 

”God børnelitteratur er en ikke bare en genvej til at finde læseglæde og læselyst, men også til skægge, skøre og rørende oplevelser. Litteraturfestivalen er i tråd med vores ambitioner i Aarhus om at skabe stærke læsere allerede fra de tidlige år og om at fastholde læselysten senere i livet. Heldigvis er der masser af god litteratur derude, og jeg er sikker på, at festivalen vil pirre nysgerrigheden,” siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge.
Albus Festivalen er baseret på stærke partnerskaber både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt. Men det har også været vigtigt at inddrage børnene i festivalen, hvilket bl.a. skabes gennem børne-litteratur-ambassadører, der kan være med til at formidle litteratur i nye medier og i øjenhøjde med andre børn. 

Illustratorer
Albus Festivalen har et tema, der handler om illustrationer og de illustratorer, der arbejder med at formidle litteratur visuelt. Tegninger og illustrationer er et markant træk ved børnelitteraturen og Albus festival har derfor fået sin helt egen visuelle identitet skabt af illustratoren Kamila Slocinska. Slocinskas univers er legende, farverigt og af høj kunstnerisk kvalitet – præcis som Albus bestræber sig på at være. 
Festivalen er for alle, der elsker litteratur for børn og unge – og programmet er målrettet både skoler, fagpersoner, familier og unge. Besøg festivalens hjemmeside på www.aakb.dk/albus og se de mange gratis tilbud. Alt er gratis, men flere aktiviteter kræver billet.

----------------------------------------------------------
For mere information om festivalen kontakt:
Bibliotekschef Marie Østergård: mao@aarhus.dk
Projektleder af festivalen: Sif Lüscher Rauff: sirl@aarhus.dk

Fakta:
Programmet for Albus Festivalen byder på børnelitteraturens nye former, børnelitterære byvandringer og til møder med dygtige lokale forfattere og illustratorer som Søren Jesse, Annie Bahnson, Gunvor Ganer Krejberg, Cato Thau-Jensen og Kamila Slocinska, ligesom man også vil kunne møde kendte forfattere som Kim Fupz Aakeson, Josefine Ottesen og Lene Kaaberbøl, anmelderfavoritter som Mette Vedsø, Camilla Hübbe og Kamila Slocinska og internationale navne som Teri Terry, Ole Könnecke og Catarina Sobral.