Kids City Lab

I løbet af sommerferien lagde Havnepladsen og Aarhus City Lab asfalt til en teknologifestival i børnehøjde: Kids City Lab.

I fire uger kunne børn komme forbi og lære om teknologi gennem leg og eksperimenter. Med hjælp fra lokale teknologiorganisationer og ildsjæle afholdt vi workshops, hvor man f.eks. kunne prøve droneflyvning, musikprogrammering, robotsumobrydning, bygge børsterobotter, lave Storm P. kædereaktioner, bygge elektroniske kredsløb og meget mere.

Formålet var at tilbyde en anderledes sommeraktivitet og fremme børns interesse for teknologi på en sjov og tilgængelig måde.

”Kan man gå til det i sin fritid?”

Kids City Lab var meget velbesøgt og formåede at vække en interesse for teknologi og kreativitet, som også vil fortsætte efter sommeraktivitetens afslutning. I alt deltog 1704 børn og voksne og vi fik mange begejstrede, rosende og finurlige tilbagemeldinger. Flere af deltagerne spurgte, om den slags aktiviteter var noget, man kunne gå til i sin fritid.

Udover de skemalagte workshops kunne man også løbende prøve en række faste aktiviteter.
Man kunne for eksempel prøve at:

  • Køre med fjernstyrede robotter som dyster med lyskanoner.
  • Bygge LEGO mindstorm robotter.
  • Dykke ned i eReolen GO’s guide til sci-fi.
  • Samle soldrevne møller og biler.
  • Bygge elektriske kredsløb med forskellige sensorer.
  • Opleve hvordan en 3D-printer fungerer på nært hold.
  • Høre om ’tingenes internet’, og hvordan sensorer taler med hinanden.

Kids City Lab blev til virkelighed med støtte fra Børne- og Undervisningsministeriet og er et samarbejde mellem Aarhus City Lab, Digital Lead, Open Space Aarhus, Coding Pirates og en masse andre kreative mennesker.

Aarhus City Lab råder over det mobile kontor fyldt med teknologi og vognen kan bringes i spil i mange sammenhænge – til formidlingsevents rundt omkring i byen, til interviews med borgere, til pop-up-kontor og meget andet. Kontakt Kim Søvsø hos ITK, hvis vognen kunne være relevant for din aktivitet.