Designfaglig praktikant til Hovedbiblioteket

Brænder du for rumdesign, formidling, samskabelse og communityopbygning? Vil du være med til at designe et nyt kreativt rum for hands-on eksperimenter, videndeling og designprocesser i Dokk1s åbne omgivelser?

Har du mod på at eksperimentere, tænke nyt og prøve ideer af i samarbejde med medarbejdere, borgere og partnere? Så har vi praktikstillingen til dig! 

På Dokk1 søger vi en praktikant (under uddannelse) til at indgå i udviklingen af et nyt formidlingsrum, der hører under Dokk1s strategi for Rum til jer. Du vil både skulle deltage i samarbejdet med eksterne partnere samt forme og facilitere dine egne projekter målrettet Dokk1s arbejdende brugere, som fx studerende, iværksættere og jobsøgende. Derudover vil du skulle indgå i en politisk styret organisation i et mangfoldigt hus.

På Dokk1 har vi i mange år arbejdet med brugerinddragelse og Design Thinking - bl.a. har vi stået i spidsen for udviklingen af et internationalt toolkit med fokus på, hvordan biblioteker kan bruge en designtilgang. Du vil derfor komme til at samarbejde med mange medarbejdere, der har stor erfaring med design og brugerinvolvering, og Design Thinking er et af de faglige områder, der har høj prioritet i organisationen. 

Din profil

Vi forventer, at du:

 • Er på sidste del af din uddannelse (kandidat) på f.eks. Kommunikationsdesign, Digital Design, Oplevelsesøkonomi eller tilsvarende eller i gang med at færdiggøre en designfaglig uddannelse på VIA University College eller DSKD
 • Brænder for at indrette og skabe brugerinvolverende installationer, rum og formidling til Dokk1s publikumsrettede områder i samarbejde med andre
 • Har gode formidlingsegenskaber, såvel skriftligt som mundtligt 

Det er ikke et krav, men vi ser gerne, at du:

 • Har viden om design thinking og anvendelse af kvalitative metoder i praksis
 • Har erfaring med samskabelse og at kvalificere og realisere andres projekter og ideer
 • Har kvalifikationer indenfor facilitering, kommunikation og/eller brugerundersøgelser

Som person skal du være lyttende, initiativrig og selvstændig. Du trives med en omskiftelig hverdag med varierende arbejdsopgaver i samarbejde med forskellige aktører. Derfor er det vigtigt, at du er imødekommende og en konstruktiv, løsningsorienteret sparringspartner.

Eksempel på opgaver i praktikstillingen:

 • Planlægning og eksekvering af kommunikationsstrategi målrettet studerende
 • Facilitering og daglig vedligehold af Dokk1s åbne rum
 • Planlægning og afvikling af arrangementer (som du evt. selv har taget initiativ til)
 • Assistere med indretning af rum samt opsætning og nedtagning af installationer
 • Være projektleder på dit eget projekt og få det til at leve

Ansøgning

Vi søger en praktikant til Efterårssemestret. Praktikken er ulønnet og af mindst 12 ugers varighed (helst et helt semester). Timetallet aftales nærmere. Vi vurderer og tager stilling til ansøgninger løbende, så send hurtigst muligt. Hvis du har spørgsmål, kan du skrive til Sofie Gad via gans@aarhus.dk. Ansøgning samt CV sendes også hertil.

Opgaverne i praktikforløbet er betinget af de til den tid gældende restriktioner for brugen af Hovedbiblioteket i forbindelse med covid-19.