DokkX

DokkX er Aarhus Kommunes interaktive udstilling af velfærdsteknologi. Her kan alle komme direkte ind fra gaden og udforske teknologiens verden.

På DokkX finder man omkring 100 forskellige teknologier, som spænder vidt fra Virtual Reality, sociale robotter og kommunikationshjælpemidler til strømpepåtagere, lysterapibriller og strukturapps.

Skiftende temaer
DokkX skifter tema hvert have år. I en periode kan der være fokus på velfærdsteknologier i bybilledet, i en anden periode udforsker DokkX mulighederne inden for sundhed og træning eller nærvær på afstand. Den aktuelle udstilling, Kulturen sætter strøm til sundheden, er åben fra d. 7. maj til d. 1. oktober 2021. Her kan du se eksempler på velfærdsteknologiens potentiale, når det kommer til at gøre kulturoplevelser tilgængelige for alle – uanset funktionsniveau.

Rør og lær
DokkX-udstillingen er interaktiv. Det betyder, at man kan se, føle, røre og prøve udvalget af hjælpemidler og velfærdsteknologi på egen krop. Du inviteres indenfor i udstillingen for at interagere med teknologierne. På den måde finder man bedst ud af, hvordan man kan bruge velfærdsteknologien i hverdagen. Der er altid to erfarne fagpersoner til stede i udstillingen, som er klar til at vise teknologierne frem.

Et innovationsrum
DokkX er også et rum for innovation, hvor uddannelses- og forskningsinstitutioner, erhvervsliv, Aarhus Kommune og byens borgere kan samarbejde om at udvikle fremtidens teknologiske løsninger.Åbningstider

  • Mandag: lukket
  • Tirsdag: kl. 10-15
  • Onsdag: kl. 10-15
  • Torsdag: kl. 13-18
  • Fredag: kl. 10-15

Første lørdag i måneden: kl. 10-13

Kontakt DokkX