eReolen

eReolen er de danske bibliotekers fælles portal for ebøger og digitale lydbøger, og foreningen eReolen er den organisatoriske ramme. Foreningens opgave er at drive og udvikle folkebibliotekernes tilbud af ebøger og netlydbøger.

eReolen startede som et projekt i 2011, der tilbød udlån af e-bøger gennem bibliotekerne. I 2014 blev eReolen og Netlydbog lagt sammen til én tjeneste under navnet eReolen. Alle biblioteker i Danmark tilbyder eReolen, og udlånet af e-bøger og lydbøger har hele tiden været støt stigende. Ud af eReolen er sprunget en række andre initiativer; eReolen Global, der indeholder bøger på engelsk, og eReolen Go med bøger for børn og unge og mulighed for at logge ind med UNI-Login.

Den organisatoriske ramme omkring eReolen er Foreningen eReolen, der er organiseret med generalforsamlingen som øverste organ. Foreningens deltagere er alle biblioteker, der tilbyder de to services. eReolens bestyrelse varetager Foreningens udvikling og drift.

Det daglige arbejde koordineres af et projektledelsesteam, der også varetager koordination af arbejdet i arbejdsgrupperne for redaktion, materialevalg, support og forhandling af aftaler. Arbejdsgrupperne består af en bredt sammensat gruppe af medarbejdere fra en række biblioteker i landet. Den tekniske udvikling er udliciteret til Aarhus Kommunes Biblioteker.

Formand for Foreningen eReolen

Jakob Heide Petersen, Chef for Københavns Hovedbibliotek

Bestyrelsen

Jakob Heide Pedersen, Københavns Biblioteker
Kent Skov, Odense Centralbibliotek
Bo Fristed, ITK, Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune
Mia Sørup, Sorø Bibliotek
Jakob Lærkes, Gladsaxe Bibliotekerne
Annette Godt, Allerød Bibliotekerne
Mikael Graaberg, Viborg Bibliotekerne
Michael Skjærris, Vejle Bibliotekerne (suppl.)
Mikkel Fabritius Sørensen, Albertslund Bibliotek (suppl.)

Projektledelse

Mikkel Christoffersen, Københavns Biblioteker, C45C@kk.dk

Susanne Iversen, Aarhus Kommunes Biblioteker, siv@aarhus.dk

Læs mere
www.ereolen.dk