GinmanBlachmanDahl

GinmanBlachmanDahl er på mange måder en enestående trio på den skandinaviske jazzscene i 2022. Bag navnet gemmer der sig tre af landets største musikalske personligheder;

Thomas Blachman ikke blot som skarp X-factor dommer, men også som producer og Grammy-vinder ved siden af trommehvervet.

Carsten Dahl som fhv. professor på Rytmisk Musikkonservatorium og som grammyvindende pianist/solist.

Lennart Ginman for et gennembrud langt udover jazzverdenen med Ginman/Jørgensen i 90’erne, men også som kurator af Summer Sessions på Vallekilde Højskole i mere end ti år og tidligere musikchef i Copenhagen Jazzhouse.

De tre formår bedre end nogen anden dansk jazztrio pt. at forene klang, hårdt swing, spiritualitet med sjov og traditioner med personlig fornyelse. Trioen blev som det første danske jazznavn nogensinde udgivet på det legendariske pladeselskab Verve Records.

Trioens afgrundsdybe tillid til magien i improvisationen imellem de tre instrumentalister, er en af grundpillerne i GinmanBlachmanDahl’s åbne musikalske univers. Ophævelsen af grænsen mellem komposition og improvisation gør deres koncerter til en tilstand af nærmest musikalsk telepati.

Hvor mange jazzartister har valgt at fokusere sit udtryk, indenfor en afgrænset del af jazzens forgreninger og subgenrer, vælger GinmanBlachmanDahl frygtløst og modigt et udgangspunkt, som inkluderer hele musikhistorien fra kompleks kompositionsmusik, over jazzens standardrepertoire til nedtonet tidløs minimalisme. Fra stramt pulserende swingbeat til abstrakt opløste frie strukturer. Samtidsmusik som nok har rødder i jazzens klassiske smukke melankoli, men som samtidig peger mod et universelt møde mellem tre virtuose instrumentalister. Et forsøg på at sætte tiden i stå i et selvforglemmelsens øjeblik i musikkens tjeneste. Tre instrumenter taler sammen i et sprog renset for smalltalk og automatismer.

Hver især er de topprofiler i den danske musikbranche. De har alle tre omfattende produktioner bag sig og en ekstrem stor kunstnerisk diversitet og frihed i deres tilgang til skabelsesøjeblikket. GinmanBlachmanDahl indgår også fra tid til anden i udvalgte musikalske møder med andre artister. Her bør nævnes Palle Mikkelborg, Nils Petter Molvær, Claus Hempler og Stephen Riley.

Video
Facebook:
www.facebook.com/GinmanBlachmanDahl/videos/328072355179174

Youtube:
https://youtu.be/nd-6eHPyMAI

GinmanBlachmanDahl

Arrangør

Dokk1

Dato og tidspunkt

12. jul 2022

20:00 - 21:15

Pris og billet

260

Lokation

Store sal