Josh Nelson Trio

Den prisvindende, amerikansk stjernepianist, Josh Nelson, optræder her med en stærk jazztrio af internationalt format bestående af den danske superbassist, Thomas Fonnesbæk samt den hypermusikalske, svenske trommeslager Cornelia Nilsson.

De tre musikere spiller hver især med enormt teknisk og musikalsk overskud, og man kan glæde sig til en medrivende koncert, hvor baren er sat højt, og hvor der både leges, og hvor alt kan ske.

Josh Nelson. Den sympatiske pianist har en overlegen og næsten misundelsesværdig let tilgang til både ballader og uptempo numre. Desuden mestrer han akkompagnementets største dyd, nemlig den fine balance mellem elegant tilbageholdenhed og tydelig personlighed.

Nelson har optrådt med ikoner som Richard Galliano, Benny Golson og John Pizzarelli, turneret med legendariske vokalister som Natalie Cole og Kenny Washington. Nelsson er en af de store, amerikanske kunstneres foretrukne akkompagnatører og har akkompagneret en lang række af de mest respekterede navne i jazz, herunder Sheila Jordan og Kurt Elling.

Thomas Fonnesbæk regnes af mange for en af de allerbedste jazzbassister i Danmark. Han har spillet med stort set alle de store, danske jazznavne og spiller fast med flere internationale navne som bl.a. pianisterne Enrico Pieranunzi og Justin Kauflin. Han medvirker på mere end 100 udgivelser, heraf 7 i eget navn.

Cornelia Nilsson har på kort tid markeret sig som en af de mest efterspurgte og markante trommeslagere på den svenske og danske jazzscene. Hun har en enestående evne til at få alle musikere omkring sig til at lyde bedre. Den prisvindende trommeslager har spillet med markante internationale personligheder som Tim Hagans, Aaron Parks og Seamus Blake.

www.joshnelsonmusic.com

Video
- Trio:
https://youtu.be/trKUIV2vVvA

- Solo:
https://youtu.be/WpI5g0od1n0
https://youtu.be/0SRXn_Xwwr4

Josh Nelson Trio

Arrangør

Dokk1

Dato og tidspunkt

12. jul 2022

15:00 - 16:15

Pris og billet

190

Lokation

Store sal