The Glass Room: Digital udstilling om misinformation

En digital udstilling om hvordan vores brug af smartphones, sociale medier og ny teknologi ændrer vores virkelighed og demokrati.

Udstillingen "The Glass Room" handler om misinformation og hvordan sociale medier og Internettet påvirker den måde, vi læser og forholder os til information på.

Du kan blive klogere på, hvorfor det ikke altid er så nemt, som vi måske bilder os selv ind, at spotte “fake news” og prøve quizzen "Fake or Real".

Du kan lære om "deep fakes" - altså fotos og videoer, som er manipulerede og i dag er så realistiske, at de er vanskelige at spotte.

Du kan få forståelse for, hvorfor sociale medier er designet, så vi bliver afhængige, og hvordan de kan bruges til at påvirke vores holdninger bl.a via psykometrisk profilering af vores personlighed.

Udforsk vores Data Detox Kit, som kan gøre dig klogere på, hvordan du kan skelne fakta fra ‘fake’, og hvordan det er til gavn for os alle, hvis vi hver især tænker os lidt mere om, inden vi deler på nettet.

Vi håber i løbet af foråret eller sommeren, at vi også kan sætte en fysisk version af udstillingen op rundt på forskellige lokalbiblioteker og Dokk1, men indtil da kan du altså udforske den digitale version.

Gå direkte til den digitale udstilling:

https://www.theglassroom.org/da/misinformation/udstilling/

Hvis du gerne vil læse mere om udstillingen og måske selv videreformidle den, så kan du gøre det her:

https://www.theglassroom.org/da/misinformation/

Udstillingen er lavet af Tactical Tech, en NGO med base i Berlin, der arbejder med at skabe opmærksomhed omkring de konsekvenser nye teknologier har for os som mennesker og demokratiske samfund bl.a. med støtte fra IFLA og EU. 

Udstillingen er blevet oversat til dansk i samarbejde med Aarhus Bibliotekerne med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsens Udviklingspulje for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre.

The Glass Room: Digital udstilling om misinformation

Arrangør

Dokk1

Dato og tidspunkt

2. feb 2021

00:00 - 00:00

Pris og billet

Gratis
Kræver ikke tilmelding