Biblioteket

På Hovedbiblioteket kan du mødes med andre, opleve og iværksætte. Her er gratis adgang til en verden af informationer, inspiration, læring og viden.

Om biblioteket
Biblioteket på Dokk1 er Aarhus Kommunes Hovedbibliotek. Bibliotekerne i Aarhus har deres egen hjemmeside: www.aakb.dk. På aakb.dk har du adgang til alle bibliotekets digitale muligheder.

Hovedbiblioteket på Dokk1 er åbent fra morgen til aften og byder på arrangementssale, mediesamling, studierum, café og et legende børnebibliotek:

  • På niveau 1 ligger voksenbiblioteket, borgerservice, café, læsesal, studierum, sale og møderum, du kan booke.
  • Niveau 2 er tilegnet familier- og børnebibliotek med gaminggade, makerspace, scenetrappe og legeområder, men det er også her, du finder Stadsarkivet, DokkX ofg CFIA. samt administrationen for bl.a. bibliotek og borgerservice.
  • Niveau 3, der ligger oppe i den syvkantede tagskive, indeholder erhvervslejemål.

 

Hvad kan du?
Dokk1 er et samlingssted, et mødested. Med studieområder, hyggelige hjørner og café tilbyder Hovedbiblioteket mange forskellige områder til ophold, udforskning og afslapning. Tag dine unger med. Lad dem lege, opleve og lære: På den spektakulære legeplads, der omkranser Dokk1 eller i de mange lege-, spille- og fordybelsesområder på niveau 2. Eller brug huset til dine studier, workshops eller møder.

 

Aktiviteter
På Dokk1 kan du deltage i en række aktiviteter skabt i samarbejde med vores partnere og byens borgere, hvor du kan lære nyt, blive inspireret, møde andre, skabe noget sammen og fordybe dig: Del din musiksmag med andre i lytteklubber. Se film, lav film, bliv klogere på film. Opdag ny litteratur og mød up-coming forfattere. Eller læs op og del dine egne skriveerfaringer og oplevelser.

Afprøv og opdag nye teknologier, lær om designprocesser og 3d-print. Skab netværk og kom i gang med dine iværksætterdrømme. Få studierådgivning, juridisk rådgivning eller besøg studie- og sprogcafeen. Eller deltag i de store events som fx Mini Makerfaire, Internet Week Denmark, Spot, den internationale børnelitteraurfestival og Iværksætterfestivalen.

 

Har du et forslag til et arrangement i Dokk1?
Kontakt os med en kort beskrivelse af dit forslag til: arrangementer@dokk1.dk 

Vi laver planer for events og arrangementer to gange om året. Vi får rigtig mange henvendelser og kan ikke love at besvare alle henvendelser vedr. arrangementer. Vi garanterer dog, at vi tager alle forslag op til vurdering.

 

Hovedbibliotekets åbningstider
Se de aktuelle åbningstider her.

Du kan aflevere bøger 24/7 på Niveau 0.

 

Kontaktoplysninger
Telefonisk henvendelse til biblioteket på tlf. 8940 9200:

  • Mandag - onsdag kl. 09:00 - 16:00.
  • Torsdag kl. 09:00 -18:00. 
  • Fredag 09:00 - 16:00. 
  • Lørdag og søndag: Lukket

E-mail: dokk1-hovedbiblioteket@aarhus.dk