Kunst på Dokk1

Det er ambitionen, at kunsten skal aktivere og supplere husets og pladsernes arkitektur på en inddragende og overraskende måde. Den skal afspejle samtidskunst af høj kvalitet og i sig selv tiltrække besøgende.

Dokk1 følger reglerne for kommunalt byggeri, og derfor er der brugt 1% af byggesummen på kunstnerisk udsmykning af huset og de omkringliggende pladser. Det har resulteret i tre værker.

Øverst på denne side ses et udsnit af kunstværket Magic Mushrooms; en kompleks model i stor skala af en fiktiv, asiatisk storby. Værket består af 178 lyssatte huse, der hænger på hovedet nedenunder Rampen. Det er skabt af den internationalt anerkendte kunstnerduo Elmgreen & Dragset.

Derudover finder du også værket Gongen på Dokk1. Gongen består af nordeuropas største rørklokke, som kan slås an af nybagte forældre fra fødeafdelingen på Skejby Sygehus. Dermed bebuder Gongen nyt liv i Dokk1. Gongen er skabt af Kirstine Roepstorff.

Det tredje værk er Poseidon, som Kunstnergruppen A Kassen står bag. Værket er endnu ikke færdigt, men vil bestå af en skulptur, der formgives ved at hælde smeltet bronze i havnebassinet. Efter formgivningen i vandet, bliver værket placeret på promenaden tæt ved havnekanten.

 

Du kan læse mere om den kunstneriske udsmykning på: www.urbanmediaspace.dk (nyt vindue)

Denne side benytter cookies. Tillad cookies