Legepladsen Kloden

Dokk1 har en spektakulær legeplads i første sals højde, opført på det store udendørs dæk, der omkranser Dokk1 syv meter over jorden. Her er der fem primære legeområder, der hver repræsenterer en specifik verdensdel og tilbyder forskellige legemuligher.

Kloden er bygget på Dækket hele vejen rundt om Dokk1 i 7,5 meters højde. En legerute forbinder figurerne med spor, tegninger, budskaber, hints og symboler, der indbyder til endnu flere lege og fortællinger. Kloden er en legeplads, der giver mulighed for at både fantasien og kroppen kan komme i sving. De store figurer er på samme tid lette at aflæse og fulde af gode historier, som man måske skal lede lidt længere efter - eller som man kun kan se, hvis man kravler højest op eller længst ind. Legepladsen lægger op til, at man udforsker og udfordrer rammerne og til at man vender tilbage igen og igen. 

Uanset om man er barn eller voksen, så er Kloden et sted, hvor man kan være sammen, lege, drikke kaffe, slappe af og møde andre.
 
Ligesom legepladsens forskellige legeelementer rækker Kloden ud over byens grænser og forbinder Aarhus med resten af verden. Klodens elementer er bygget op som et kompas og peger mod alle verdens hjørner. Mod nord kan du udfordre balancen på isflagerne - eller hænge ud og nyde udsigten ud over vandet. Mod nordøst troner den seks meter høje russiske bjørn. Du kan klatre op inden i den og mærke suset, når du drøner ned ad rutsjebanen i den hule træstamme. Mod øst byder den kinesiske drage på eventyr for de mindste. Når man ikke er så stor, skal der ikke meget til, før udfordringerne bliver store. Sydpå er der ro og hygge hos den afrikanske abe på savannen. Her kan man slappe af i hængekøjen, gynge sammen i etpunkts-gyngen eller lege gemmeleg i sivskoven. Mod vest viser den store nordamerikanske ørn vej til åbne vidder og vingesus. På en legeplads i 7 ½ meters højde er der langt ned, hvis man oveni købet tør klatre op på ørnens vinger og nyde udsigten. Og endelig kan du komme på islandske vulkaner mod nordvest, hvor du kan mærke jordens indre rumle.
 
Hvis leg skal være god og rigtig kilde i maven skal legeredskaberne være tilpas udfordrende for den, der leger. Alene i kraft af sin placering er Kloden spændende at udforske. Kloden er en legeplads, som appellerer til både store og små. De høje klatreredskaber og rutsjebaner er måske ikke for de mindste. Til gengæld er de udfordrende - og måske lidt farlige - for de større. Alle, uanset fysisk formåenhed, kan dog få gode oplevelser på Kloden, bl.a. er der adgang for kørestole hele vejen rundt på legepladsen, og legeredskaberne kan bruges på flere måder, både for de forsigtige og de mere modige. 

Legepladsen Kloden 2015 er blevet til takket være en donation fra KØBMAND HERMAN SALLINGS FOND.

Se film om legepladsens tilblivelse. (nyt vindue)