Kunst på Dokk1

Kunsten i Dokk1 skal aktivere og supplere husets og pladsernes arkitektur på en inddragende og overraskende måde, og samtidig skal den afspejle samtidskunst af høj kvalitet og i sig selv tiltrække besøgende. 

I Dokk1 har kunsten fået en central og synlig plads i form af en række værker udvalgt specielt til bygningen og de omkringliggende pladser. Kunsten i Dokk1 skal aktivere og supplere husets og pladsernes arkitektur på en inddragende og overraskende måde, og samtidig skal den afspejle samtidskunst af høj kvalitet og i sig selv tiltrække besøgende. 
Dokk1 følger reglerne for kommunalt byggeri, og derfor er der brugt 1% af byggesummen på kunstnerisk udsmykning af huset og de omkringliggende pladser. Det har resulteret i de tre værker, Magic Mushrooms, Gongen og Poseidon.

Du kan læse om alle værkerne nedenfor og hente denne pdf.

Gongen

Gongen

Kirstine Roepstorffs Gongen er verdens største rørklokke: 7,5 meter lang og tre tons tung.

Når der fødes et barn på Aarhus Universitetshospital i Skejby kan forældrene trykke på en knap på hospitalet. Klok- ken i Dokk1 vil så give et gong! Gongen er indgraveret med et solmotiv og et uendelighedstegn, der illustrerer det nye liv.

Se og hør Gongen i aktion her.

Magic Mushrooms

Magic Mushrooms

Magic Mushrooms er lavet af den internationalt anerkendte kunstnerduo Elmgreen & Dragset.

Værket består af en model af en omvendt imaginær storby monteret under loftet ved P-anlægget.

Storbyen er realistisk gengivet i skala 1:100 og nogle af husene er op til to meter høje.

 

Poseidon

Poseidon

Poseidon er skabt af kunstnergruppen A Kassen. Bronzeskulpturen er formet af havet selv, da 30 kilo smeltet bronze ved en seance i april 2016 blev hældt i havnebasinnet ud for Dokk1.

Herved skabtes tusindvis af unikke bronzestykker. Et af disse stykker blev udvalgt, og forstørret til en 2 x 4 meter bronzeskulptur på 2,5 tons vha. computerskanning og CNC-fræsning.

Poseidon er placeret på promenaden tæt ved havnekanten mellem Dokk1 og Pakhus 13.

Mellemrummet

Mellemrummet_Dokk1

Værket befinder sig i området mellem de to sale på Dokk1, og har ganske passende fået titlen Mellemrummet. Det består af 6 unikke tableauer, som udspiller sig på 16 højttalere og 11 lyspaneler i loftet - og bl.a. påvirkes af tilstedeværelsen i rummet. 

Mellemrummet er blevet til i et samarbejde mellem Dokk1, CAVI, Aarhus Universitet og forskningsprojektet CIBIS. Det er kunstneren Henrik Munch, der har komponeret og produceret værket, mens CAVI fra Aarhus Universitet har iscenesat designprocessen og designet værkets visuelle side, samt udviklet de tekniske løsninger.

Mellemrummet er støttet af:
Statens Kunstfond
Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje
CIBIS, Innovationsfonden