#Hvem er Danmark-projekt kommer til Aarhus

man, 11/03/2019 - 14:34
Forfattere går i dialog med hele Danmark.

Projekt ”Hvem er Danmark?” består af 20 udvalgte forfattere, som drager ud i 20 danske byer i hele landet 2019. De vil gå i dialog med lokalsamfundet, de besøger, og herefter skal de skabe nye fortællinger, der tilsammen skal danne et litterært Danmarkskort.

Aarhus er udvalgt
Aarhus Kommune får besøg af hele to forfattere, som skal gæste hvert sit lokalområde i byen. Forfatter Ida-Marie Rendtorff skal besøge Aarhus C og Dokk1, mens Charlotte Weitze besøger Gellerup og knyttes til Gellerup Bibliotek

Når de to forfatterne kommer til Aarhus, vil de møde lokale borgere, som viser steder frem, der har betydning for lige netop dem. 

Fortællingerne skaber fundament for en række læse- og skrivetiltag i det enkelte lokalsamfund: workshops for skoleklasser og offentlige debatarrangementer på Gellerup Bibliotek og Dokk1.

Sammen med Forfatterforeningen stiller vi spørgsmålet ”Hvem er Danmark?” og ”Hvem er Aarhus.”

Litteraturen på landkortet 
”Hvem er Danmark” afsluttes med et online Danmarkskort med alle forfatternes tekster, udvalgte elevtekster og podcasts produceret i samarbejde med DR. Projektet kulminerer på Bogforum 2019.

Dansk Forfatterforening har fået tildelt 2,3 millioner af Nordea-fonden til at skabe læse- og skrivelyst i 20 byer i 2019.