Gør-det-selv festival

tir, 05/10/2021 - 10:06
for hele familien 16. og 17. oktober

Skyd efterårsferien i gang med Maker Faire Aarhus
– en gør-det-selv festival for hele familien.

Om du kan lide at flyve droner, bygge kuglebaner, strikke eller riste skumfiduser over vand, så har vi det hele. 

Den første weekend i efterårsferien er Dokk1 fuld af stande og workshops, hvor du kan se seje opfindelser, lære hvordan de virker - og prøve at lave dem selv. Der er gratis entré hele weekenden, og du behøver hverken at være teknisk begavet eller handy for at deltage, bare du har lyst til at have det sjovt og lege med. 

På Maker Faire Aarhus kan du både opleve ny teknologi og old school håndværk. Prøv for eksempel både at programmere en minirobotbil og lodde et gammeldags elektroniksæt.

Du kan også nørde med 3D-print og Micro:bits, male på keramik, møde en steampunker, lege med VHS-bånd og prøve en VR-labyrint.

Du kan kæmpe med sumobots, prøve en broderimaskine, lave en tænkehat, flyve med en svævebil, opleve custom made-pladespillere og lytte til planters personligheder gennem en planteradio.

Eller hvad med at stikke hovedet ind i en hjerne, designe fede stofposer, møde en kosterobot og prøve at lasercutte?

Hvad er et Maker Faire?

Maker Faire i Dokk1

Standene på Maker Faire Aarhus drives af makers, som er det engelske ord for folk, der skaber ting selv. De brænder for at udforske teknologi og håndværk - og inspirere andre til at gøre det samme. 

Maker Faire Aarhus blev corona-aflyst i 2020 men tiltrak over 6000 nysgerrige besøgende i 2019. Festivalen organiseres og afvikles af Dokk1 og Hovedbiblioteket i samarbejde med det lokale makerspace OSAA (Open Space Aarhus) og den internationale maker-organisation MAKE

Tid & sted
Maker Faire Aarhus finder sted på Dokk1 den 16.–17. oktober
- begge dage fra kl. 10–16.

Billetter
Der er gratis entré hele weekenden, og du kan komme og gå som du lyster.