2022 er musikkens år

man, 14/03/2022 - 09:48
Kæmpe samarbejde sætter spot på Aarhus som musikby.

Music City Aarhus 2022
I år vil der være ekstramange musikarrangementer i Dokk1. Det skyldes initiativet Music City Aarhus 2022, som i år vil gøre det ekstraordinære – både for dem foran, på og bag scenen.

Music City Aarhus 2022 samler byens borgere, musikaktører og erhvervsliv i fællesskaber med musikken som fortegn. 2022 bliver etusikbyår, hvor alle kræfter samarbejdede om at fejre og styrke byens musikliv.

På Dokk1 glæder vi os over at være med ­­i musikbyåret - særligt gennem Biblioteket, som står bag en lang række arrangementer under Music City 2022.

Hold øje med Dokk1s program, som løbende udvikler sig. Og læs om de mange interessante arrangementer i Aarhus med musikken som fortegn hos Music City Aarhus 2022.

 

Om Music City 2022
Music City Aarhus 2022 udsprang i 2020, hvor en række centrale aktører fra det aarhusianske musikliv gik sammen om at arbejde for et fælles musikbyår. Anledningen var Aarhus’ i forvejen stærke musikalske position på den nationale scene, mangfoldige musikmiljø, store talentmasse og enorme potentiale for yderligere styrkelse af musikalske samarbejder. 37% af den aarhusianske befolkning mener, at kulturen er den vigtigste årsag til, at Aarhus er en god by at bo i, og alt det tilsammen gjorde Aarhus’ til den oplagte musikby.

Mens foreningen Music City Aarhus blev dannet og arbejdede for virkeliggørelsen af musikbyåret, brød coronapandemien løs. Musiklivet blev bragt til tavshed og musikbranchen tvunget i knæ. Musikbyåret 2022 fik nu en yderligere opgave, nemlig at genstarte musikken. Det gjorde Music City Aarhus 2022 til det samarbejdsprojekt, som det er i dag. I efteråret 2021 blev musikbyåret en del af Aarhus Kommunes kulturpolitik for 2021-2024, og projektet arbejder i dag for at skabe samarbejder på tværs af musikliv, erhvervssektor og kommunegrænser, til glæde for hele Aarhus by.