Kids City Lab

Over sommeren omdannes Havnefronten og Aarhus City Lab til et åbent teknologilaboratorium i børnehøjde. Kom og lær om teknologi gennem leg og eksperimenter alle hverdage fra kl. 10-14.

Kids City Lab henvender sig til børn i alderen fra 6 -17 år, som gerne vil lære om teknologi og der vil være åbent fra uge 29 til og med 32 alle hverdage fra kl. 10-14. En række lokale teknologiorganisationer og frivillige bidrager til at afholde temadage fyldt med spændende og sjove aktiviteter. Der er ingen krav i forhold til at have prøvet at programmere eller kode før. Aktiviteterne spænder bredt, og der vil være noget for enhver. 

I Kids City Lab vil der være mulighed for at prøve kræfter med simpel kodning, IoT sensorer, leg med kædereaktioner, 3D-print, droner og robotter. Prøv kodning med hele kroppen, lav din egen elektroniske musik eller slap af mens du læser en e-bog eller lytter til en lydbog. Du kan føre dine kreative idéer ud i livet, og se dine tegninger komme til live med 3D-print. Her vil være lege, spil og konkurrencer, der kombinerer teknologi med bevægelse.

I løbet af de fire uger vil vi bruge teknologi som et værktøj til leg og læring. Vi vil have det sjovt, og vi vil også bringe samtaler på banen om, hvordan og hvorfor vi bruger teknologi i vores samfund. Vores medarbejdere og frivillige vil stå klar til at hjælpe jer i gang og sikre, at I får en lærerig og sjov oplevelse.

Se alle aktiviteter her

Udover de faste arrangementer vil der også være løbende småaktiviteter på havnepladsen. Prøv for eksempel at:

  • Køre med fjernstyrede robotter som dyster med lyskanoner.
  • Bygge LEGO mindstorm robotter.
  • Dykke ned i eReolen GO’s guide til sci-fi.
  • Samle soldrevne møller og biler.
  • Bygge elektriske kredsløb med forskellige sensorer.
  • Opleve hvordan en 3D-printer fungerer på nært hold.
  • Høre om ’tingenes internet’, og hvordan sensorer taler med hinanden.

Kids City Lab er blevet til med støtte fra Børne- og Undervisningsministeriet og er et samarbejde mellem Aarhus City Lab og DigitalLead, Open Space Aarhus, Coding Pirates og en masse andre kreative mennesker.