Demokratimedarbejder søges

Aarhus Bibliotekerne har et intensivt fokus på demokrati og bibliotekets rolle i det omkringliggende samfund. Lige nu står vi over for to nye demokratiindsatser og har derfor brug for flere kræfter.

Om jobbet
Er du interesseret i samfund, politik, nærdemokrati, borgernes stemme, den offentlige debat, folkeoplysning, bibliotekernes rolle i samfundet og lokale, demokratistyrkende processer?

Kan du udvikle, planlægge og realiserer demokratiunderstøttende aktiviteter sammen med både interne og eksterne samarbejdspartnere?

Så er det måske dig, vi søger som demokratimedarbejder til at styrke Aarhus bibliotekernes fortsatte arbejde med demokrati og demokratiunderstøttende aktiviteter.

Dine primære opgaver bliver

 • Udvikling, planlægning og afvikling af demokratiunderstøttende aktiviteter, f.eks. samtalearrangementer, debatter og konferencer for både børn, unge og voksne, både på Dokk1 og i vores lokale biblioteker.
 • Etablering af partnerskaber med civilsamfundsorganisationer, offentlige aktører og andre der arbejder med demokratiunderstøttende aktiviteter.
 • Udvikling og understøttelse bibliotekernes demokratiindsats for socialt udsatte.
 • Deltagelse i tværgående projekter og tovholder for udviklingsinitiativer. 

DIN PROFIL

Faglig profil
Vi vægter:

 • Samfundsinteresse og socialt engagement.
 • Lyst til at arbejde med demokrati også i lokale sammenhænge i Aarhus Bibliotekernes forskelligartede lokalmiljøer.  
 • Godt overblik og evner til at udvikle, planlægge og gennemføre aktiviteter sammen med både interne og eksterne partnere.  
 • Praktisk erfaring med at afvikle debatter og events.  
 • Erfaring med projektarbejde- og metoder.  
 • Evne til at forstå og engagere forskellige segmenter og målgrupper.  
 • Gode kommunikative evner, både mundtligt og skriftligt (dansk og engelsk).
 • Mod på at arbejde med en bred berøringsflade og sammen med mange forskelligartede samarbejdspartnere.  

Personlig profil
Vi søger en ny kollega

 • Som kan tænke kreativt og har lyst til at ”træde nye stier”.  
 • Som trives i kompleksitet og som har en nysgerrig, inddragende og imødekommende tilgang.
 • Som bidrager aktivt til det gode kollegaskab og er fleksibel.

Derfor skal du vælge os
Afdelingen Program, partnerskab & kommunikation består af ti medarbejdere med forskellig baggrund og kompetencer. Derudover har vi ofte praktikanter eller internationale kolleger, der midlertidigt arbejder sammen med os. Vi er en lille flok, der arbejder med meget specialiserede og forskelligartede opgaver i samarbejde med andre afdelinger. Det kræver en høj grad af selvstændighed i det daglige, og samtidig en stærk fornemmelse for, hvornår man skal bede om hjælp.
Vi tror på, at eksperimenter og fejl gør os klogere, og samtidig ved vi, at det kræver et godt teamwork at navigere i de mange typer af opgaver, vi står med i løbet af en dag. Så du skal have lyst til at arbejde i dén balancegang og på tværs af alle 19 biblioteker i Aarhus.

Om Hovedbiblioteket på Dokk1
Hovedbiblioteket ligger i Dokk1 og besøges dagligt af ca. 3.700 brugere. Huset består udover biblioteket af Borgerservice, Stadsarkiv, IT&K, Fælles- Sekretariat m.fl.. Huset er præget af et meget højt aktivitetsniveau på alle måder. Nogle af aktiviteterne drives af og i samarbejde med partnerskaber andre af frivillige eller af biblioteket selv. Biblioteket ligger ved Havnen, tæt ved åen og tæt på byen og er med til at give Aarhus puls og liv. 

Vi tilbyder et spændende og afvekslende job med høj grad af mulighed for at være med til at præge hverdag og udviklingen sammen med kollegerne. Der er et kraftigt fokus på udvikling, der betyder at samarbejde, partnerskaber, borgerinddragelse, læring og formidling, at afprøve tiltag og at arbejde med metoder vægtes højt. Aarhus Bibliotekerne består af 19 biblioteker og der samarbejdes på tværs af organisationen.

Løn og ansættelsesvilkår
Løn og ansættelsesvilkår vil være i henhold til gældende overenskomst. Endelig lønfastsættelse sker efter forhandling med den forhandlingsberettigede faglige organisation på baggrund af kvalifikationer.
  
Ugentligt timetal: 37,00

Der er tale om en tidsbegrænset stilling i perioden 01.11.2022 til 31.10.2024.

Stillingen er til enhver tid betinget af en anmærkningsfri børneattest.

Hvis du vil vide mere

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til Demokratiudvikler, Asmund Bertelsen på telefon 4185 8709 eller leder af Program, partnerskab og kommunikation, Lisbeth Overgaard Nielsen på telefon 4187 2328.

Ansøgning
Klik her på ”ANSØG” for at udfylde og sende din ansøgning. Alle felter med * skal udfyldes. Først når du har modtaget en kvittering pr. e-mail, har vi modtaget din ansøgning.
 
Ansøgningsfrist:  02.10.2022
 
Vi forventer, at samtalen finder sted fra 24. – 27. oktober 2022.

OM OS

Om Aarhus Kommune
Aarhus Kommune er Jyllands største arbejdsplads. 28.000 professionelle og passionerede kollegaer arbejder hver dag for, at vi er en god by for alle. Som ansat i Aarhus Kommune gør du visioner til virkelighed og skaber udvikling, fællesskab og trivsel. Her er der respekt for faglighed, plads til mangfoldighed og mulighed for udfoldelse. Vi har ambitioner for byen – og for dig. Kom og vær med!

Leder- og medarbejderroller

Her finder du de fælles Leder- og medarbejderroller i Aarhus Kommune.

De fælles leder- og medarbejderroller giver et blik på de forventninger, der stilles til dig, når du som leder eller medarbejder i Aarhus Kommune skal løse den fælles kerneopgave. Ved at synliggøre de forventninger, der stilles – om du er leder eller medarbejder – håber vi på, at vi sammen kan fastholde et godt arbejdsmiljø, en attraktiv arbejdsplads og en kultur med troværdighed, respekt og engagement.