Abrahams Børn

Kom forbi Demokrateket og se kunst- og dialogprojektet ’Abrahams børn’.

Projektet er lavet af kunstneren Jens Galschiøt og tager udgangspunkt i skulpturen ’Fundamentalism’, der omhandler de tre monoteistiske religioner: Jødedommen, Kristendommen og Islam. Disse tre religioner kaldes ofte ’Bogens Folk’, og de anerkender alle Abraham som deres fælles stamfader, så man kan sige, at uenighederne imellem disse religioner er en slags familiestridigheder imellem ’Abrahams børn’.

Fundamentalism-skulpturen er bygget op af 8.000 kobberbøger, der danner bogstaverne ’F.U.N.D.A.M.E.N.T.A.L.I.S.M’ og er opstillet på en cirkelformet sokkel. På ydersiden af den cirkelformede sokkel er monteret 14 store fladskærme, der viser de ‘lyse’ citater fra Toraen, Biblen og Koranen. På indersiden er ligeledes monteret 14 skærme, og her vises de ‘mørke’ citater fra de samme religiøse bøger.

Skriftsøjlerne er 10 skulpturer der skal være med til at brede debatten ud via mindre skulpturudstillingerne. Ligesom Fundamentalism-skulpturen viser deres skærme de lyse og mørke citater.

På Dokk1 kan én af disse skriftsøjler opleves i Demokrateket fra 1. marts til 29. april. Den store skulptur kan opleves i Mølleparken frem til slutningen af maj. Se mere om projektet, debatten og kunstværket her.

Abrahams Børn

Dato og tidspunkt

7. mar 2018

08:00 - 16:00

Pris og billet

Gratis
Kræver ikke tilmelding

Lokation

Demokrateket

Denne side benytter cookies. Tillad cookies