Udstilling: Hvordan har landsbyerne det i Aarhus Kommune?

I de seneste par år har medlemmerne af Foreningen for Bykultur i Aarhus haft mulighed for at se ca. 80 af Aarhus Kommunes i alt ca. 100 landsbyer. På fire busture har medlemmerne mødt den mangfoldighed, der udspiller sig i landsbyerne. Nu arrangerer foreningen en udstilling på Dokk1 for at dele sine indtryk med alle fra byen og oplandet. Udstillingen løber fra den 6. – 16. marts. Kulminationen er et debatmøde tirsdag den 13. marts med deltagelse af arkitekter fra Kommuneplanafdelingen i Aarhus Kommune.

På udstillingen bliver det muligt at se fotos af landsbymiljøer i Aarhus Kommune, taget af to af foreningens medlemmer, Marie Pilegaard og Per Ryolf. Billederne tegner et signalement af landsbyer og landskab i Aarhus Kommune i dag, fra nedlagte gartnerier i forfald til nænsomt restaurerede ejendomme, som er en daglig glæde for deres ejere og for de, der kommer forbi i hverdagen. Vindmøller, elmaster og letbanen sætter præg på det åbne land. Også dét viser de udstillede fotos. Landsbyer af i dag er meget andet end stråtag og bindingsværk.

Fakta:

  • Udstillingen på Dokk1 kan ses fra den 6. – 16. marts i Dokk1’s åbningstid
  • Udstillingen er bemandet med medlemmer af foreningen fra klokken 12-18 på hverdage og klokken 10-16 lørdag og søndag.
  • Tirsdag den 13. marts kl. 19.00 afholdes debatmøde i den lille sal på Dokk1. Formålet er at formidle foreningens oplevelser og indtryk fra landsbyturene samt at høre om landsbyernes plads og udvikling i den nye Kommuneplan. Kommuneplanchef Niels-Peter Mohr, Aarhus Kommune vil holde et indlæg om ”Kommuneplan 2017 og landsbyernes rolle i byudviklingen”. Læs mere her.

 

Udstilling: Hvordan har landsbyerne det i Aarhus Kommune?

Dato og tidspunkt

15. mar 2018

10:00 - 16:00

Pris og billet

Gratis
Kræver ikke tilmelding

Lokation

Torvet